13.3.2009

Perjantai, varma moskeijapäivä

Yllättäen liikenne jumiutui keskellä ei mitään kun moskeijasta purkautui ulos koko seurakunta eli satoja pyhävaatteisiin sonnustautuneita malaijimiehiä.

Auton mentävä silta

Miksi turhaan tehdä silloista niin leveitä? Auton molemmille puolille jäi noin 20 cm tilaa.

Abdulin tupakkatauko

Ystävällinen teksikuskimme ajoi watin sisäpihalle ja antoi meille hetken ottaa kuvia alueesta.

Wattia

Kun ollaan niin lähellä Thaimaan rajaa, täällä on buddhatemppeleitä ja paikalliset kiinalaiset käyvät näissä nähtävyyksissä. Patsas on todella korkea ja näkyy tielle Bachokin risteyksen jälkeen.

Bachok

Bachokin kylässä oli hieno lohikärmes noin puolivälissä matkalla Kota Bharuun.

Leppoisa meininki

Kuala Beslut on leppoisa kylä ja vielä rauhallisempi näin perjantaisin, muslimien pyhäpäivänä. Lapset pelailevat kadun varjossa marmorikuulapeliä corona-laudalla kiinalaisen sekatavarakaupan vieressä.

Rinkkalänkkäri

Kuala Besutin satamakylässä mantereella pitkästä aikaa. Plääh. Nyt teksiä etsimään. Täällä on hiljaista tänään perjantaina sillä se on muslimeiden pyhäpäivä.

Kilpa-ajoa merellä

Innostuimme kilpailemaan toisen, samaan aikaan saarilta palaavan taksiveneen kanssa. Vaikka perässämme oli kaksi yamahan 200:sta moottoria ja naapurilla Kaksi Mercurin 140:sta, jouduimme silti tyytymään hopeasijaan.

Tyrskyratsastusta

Paluumatka saarilta oli paljon tasaisempi kuin sinne saapuminen, jollon tuntui ettei munuaiset pysy enää paikoillaan. Saatiin silti ihan komeat tyrskyt aikaan veneen kohotessa ilmaan ja paiskautuessa takaisin alas vasten merenpinnan aallokkoja.

Paratiisisukellusta

Keräilemme lomailijoita pienellä veneellä pienistä perhetianin saarista. Tässä näkyy kaksi kauimmaista, asuttamatonta saarta jotka ovat mainioita sukelluskohteita valloitettavaksi tulevien seikkailujen aikana. Meren pinta on tänään aivan tyyni, veneestä näkyy pohjaan asti. Näkyvyys on vähintään 25 metriä.

Terima kasih

Resortissamme on todella ystävällinen henkilökunta vaikka englanninkielessä ja työtahdissa on parantamisen varaa.

Tulinen roti canai aamiainen

Viimeinen päivä valkeni. Lähdemme 3 tunnin päästä veneellä saarelta mantereelle ja sieltä Kota Bharuun odottelemaan iltalentoa Kuala Lumpuriin. Siellä tapaamme vielä 2 serkkuani ennen viimeisiä yöunia Malesiassa. Huomenna aamulla lähtee jumbo kohti räntää.