8.3.2009

Videotesti



Istumme majamme terassilla blogaamassa juttuja. Tomppa nukahti juuri ja päätimme siirtyä ulkotiloihin miellyttävän viileään iltaan. Kuvan sijasta laitoin pienen videoleikkeen illasta mms-viestiin mukaan. Suurin ongelma on ollut kännyköiden kanssa blogaillessa smtp-palvelimen puute, kunnes Susan keksi että voimme lähettää mms-viestejä suoraan sähköpostiosoitteisiin. Nyt rajoitteena on enään mms-viestin maksimikoko.

Isoa mehua juomassa.

Tässä istutaan ekalla illallisella Perhetianilla ja juodaan isoa tuoremehua. Ilmainen Wlan toimii erinomaisesti joten chattaillaan Jurin kanssa samalla. Tunnelman rikkoo vain kännykän loiste jonka suljen nyt...

Perhentian kecil

Matkaamme pienessä ja pomppuisessa veneessä kohti Perhentianin besar -saarta.

Kohta tunnin matka takana, saa nähdä onko läppäri vielä ehjänä...
Kuvassa näkyvä saari on Perhetian Kecil, meidän paikkamme naapurisaari. Toisin kuin Kecilissa, Besarilla ei ole kivitaloja vaan pelkkiä mökkejä.

Kaiman kauppa

Kuala Besutin satamakylässä kirjauduttiin saarille ja yritettiin hankkia viimeisiä täydennyksiä.

Yksityiset vesitornit


Matkalla Kota Barusta Kuala Beslutiin kaikkein varakkaipien talojen pihalla oli oma vesitorni. Toiset hyvin yksinkertaisia ja toiset hienosti rakennettuja talon julkisiviin sopiviksi kuten tässä kuvassa. Vesitorneista oletimme että alueella ei ole vesijohto- ja viemäriverkostoa.

Air Asia, suositellaan

Langkawilta lensimme Kuala Lumpuriin ja sieltä Kota Bharuun. Molemmat tunnin lentoja. Itärannikolla oli vielä taksimatka vajaan tunnin kylään josta matka sukellussaarille.

Vessasalaisuuksia

Täällä vessat ovat harvoin istuinmallia. Reikä lattiassa hoitaa homman. Jopa istuinvessoja silloin harvoin kun sellaiseen törmää, käytetään hyppäämällä istuimen päälle kyykkyyn. Tällä matkalla vihdoinkin koin vessakääntymisen! Valitsen aina mieluummin reiän kuin istuimen. Noh, omat paperit kuitenkin kannan mukanani koska täällä ei vessapaperia käytetä vaan vasenta kättä ja vettä. Nilkat pysyy kuivina kun tähtää reiän etureunan tuntumaan ja jos jalkoja väsyttää, voi käsillä ottaa sivuseinistä tukea. Asento on paljon tehokkaampi kuin istumalla. Eilen lautalla kun ei ollut kuin istuinvessa, tein malaijilaiset ja hyppäsin istuimen reunoille kyykkimään. Enää mult puuttuu Malesian kansalaisuus - paitsi on mulla sekin ollut.

Tsunamituhoja

Olemme taksilla matkalla Langkawin lentokentälle. Ikkunasta näkyy toinen niistä saaren rannoista, johon tsunami aikanaan iski.

Tällä paikalla oli joskus hotelli...

Saari selvisi onneksi vähällä onnettomuudesta, sillä Langkawia suojaavat lukuisat pikkusaaret avomereltä ja onnettomuuksia. Kaikkiaan 99 - 101, riippuen siitä, suoritetaanko laskenta nousu- vai laskuveden aikaan.