6.3.2009

Budjettimatkailua


Tässä ökykalliissa Thaimaalaisessa hinnat ovat ehkä kymmenkertaiset
ensimmäiseen Malesiassa syömäämme verrattuna (kts. aiempi blogaus: Aamiainen
Tiffanylla).
Edessäoleva pöydällinen herkkuja maksoi kaikkineen 165,90 RM, noin 37 euroa. Kolmelle hengelle
alkupalat,pääruoka, juomat ja pari extra lautasellista lisukkeita.

New look, lasit kaupan päälle.

Optikolta tilatut lasit Hugo Bossin kehyksillä ja Hoya hard
-linsseillä maksoivat yhteensä 950 RM, suomen rahassa noin 209 Euroa.
Ei paha hinta, ei.

Thai Pina colada

Lähdimme hotellilta Kuahiin hakemaan optikolta toissapäivänä
tilattuja silmälaseja ja nyt illastamme mukavassa Thairavintolassa
ostarin ulkopuolella.
Susan tilasi todella raikkaan kookoksen jolle oli annettu Thaityylinen
design leikkaus.

Ehkä kaunein auringonlasku ikinä


Langkawin etelärannoilla on usein aivan uskomattomia värejä iltaisin. Taas tuli ihan kirjava taivas joka syventyi purppuraan. Ilma värjääntyi oranssiksi ja punaiseksi.

Apinalauman saartamana


Lähtiessämme Oriental Villagesta kävelemään takaisin Burau Bayhin, varmaan satapäinen apinalauma lähestyi meitä. Se oli hieman pelottavaa. Onneksi ne ei lähtenyt seuraamaan vaikka koittivat lähestyä vähän liikaakin.

Gibboni


Lähdettyämme offroadiin vuorilla, huomasimme puiden latvassa pari apinaa, taitaa olla gibboni? Alas tullessamme näimme myös suuren ja värikkään sarvilinnun puun latvassa komeilemassa.

Offroadiin!


Käytyämme vuoren huipuilla ja skybridgellä, halusimme lähteä seikkailemaan hieman. Löysimme sillan alta rappuset ja polun sen päästä joka vei alemmas metsiin.

Skybridge


Matchingchanin (tjs) huipulla huojuvalla sillalla.

Langawin näköalat

Tämä on vain yksi kymmenistä, ellei sadoista vuorenhuipun
uskomattoman kauniista näköaloista.
Tunnelmia on vaikea kuvaamalla vangita, se täytyy vain kokea itse.
Ei kait siellä näy ikkunasta harmaata ja räntää?

Matchinchang tjs


Kaapelivaunukyydin jälkeen vajaan kilometrin korkeudesta mielettömiä näköalahetkiä Andamaninmerelle päin.

Norsun kärsä


Rastan polttoaine oli puupalikat jotka se itse laittoi tankkiinsa kärsäänsä käyttäen.
Tankkausletku roiskui norsunkuolaa kun sille antoi lisää polttopuita.

Rastan selässä II


Kun Susan ja Tom lopettivat oman kierroksensa, Tom pääsi vielä toiselle lenkille Vesan kanssa. Kori on niin pieni että valitettavasti emme mahtuneet sinne kaikki kolme yhtä aikaa.
Rasta piti kovasti laulamisesta, se piti sen rauhallisena ja matkustajat turvallisesti korissa. Liekö Bob Marley sen suosikki?

Rasta-elefantilla viidakkoon


Kävimme prikymmenenminuutin viidakkokierroksella norsun selässä. Kyyti oli huteraa ja vaati aikansa totutella kyydissä pysymiseen. Puun oksia 30 vuotias Rasta-niminen eläin ei yrittänytkään väistää, jos ne eivät vain estäneet sen omaa kulkua, joten sen selässä matkustajien tuli pysytellä valppaana.

Pythonin otteessa


Tällaistakin piti kokeilla etten jäisi muita huonommaksi. Hasssulta tuntuu käärmeen suomut, niinkuin kuiva kala. Välillä pelotti että joku suomu irtoaa siitä ja piti vaihtaa otetta. Tämä yksilö ei ollut kauhean voimakas, joten oli suht helppoa estää sen kuristusliikkeet myötäilemällä omilla liikkeillään käärmeen luikertelua.
Pythonilla oli kauhea tarve kääntää päänsä kohti minua ja vetää se pois käsien välistä.

Mikä mitä mistä minne?

Oltiin tänään norsun kyydillä sademetsässä ja joku puri tai kosketti tai tunkeutui käsivarteeni. Ei ollut moskiitto, uskokaa huviksenne että olen saanut tuta siitä millainen moskiiton purema on koska olen aina niitä ihan täynnä. Käsivartta alkoi kuumottamaan ja polttamaan kovaa ja siihen levisi sellainen tuollainen kumma läntti ja siihen "häntä". Ympäryskin laajeni, punainen varoalue. Saa nähdä mikä eliö musta löytyy seuraavan puolen vuoden sisään.

Langkawin kotka


Langkawilla on paljon näitä kotkia, ne pyydystlevät saalita niin merellä kuin viidakossakin. Ei ihme että eläin on valittu saaren tunnukseksi. Niillä on komea valkoinen kaulus, vahvat, voimakkaat kynnet ja nokka ja ruskea yleissävytys.

Vapaita elukoita, hieno homma


Kävelimme hotellilta Oriental Villageen ja matkalla joen yli kuulimme molskahduksen. Punakorvakilpparit siellä viidakkojoessa hyppivät veteen ja paistattelivat päivää.

Näkymät bungalowin ovelta

Tällaiset maisemat aukeavat meidän majan 'olohuoneesta' Langawilla.

Tomppaa on purrut joku uniotus?


Tomppa on kerrassaan kadehdittava unihemmo, joka voi nukahtaa ihan minne vain ja vaikka kuinka usein. Hyväuninen on aina ollutkin ja nyt varmaan kuumuuskin ja aktiviteetit väsyttävät, mutta ehkä pitäisi viedä verikokeisiin Suomessa jos tämmöinen jatkuu. Melkein joka ilta Tomppa on löytynyt nukahtaneena vaatteet päällä ja päivisinkin nukahtelee.

Moskiitot täällä levittävät joillain alueilla malariaa, ja koko maassa dengueta sekä jotain uutta trooppista tautia jonka nimeä harvat täälläkään osaa lausua. Siitä tiedetään vielä hyvin vähän mutta ei ole niin vaarallinen kuin dengue. Dengue ei yleensä ole vaarallinen ensimmäisellä kerralla varsinkin jos siihen saa hoitoa mutta toinen kerta voi olla hengenvaarallinen ja ihan toista luokkaa jo.

Rottinkipalloa suomalaisjoukkueella


Ostettiin 10RM rottinkipallo Kuahin keskustasta, sellainen pehmeämpi versio ettei jalat mene verille. Puutarhan nurmikentällä liskojen keskellä pelaamiseen innostui vaikka aurinko yrittikin tainnuttaa meitä. Liskot olivat värikkäitä vain noin 50cm pitkiä mutta katosivat aina hauskasti nurmen alle kun niitä lähestyi.

Mutiara Burau Bay bungalowimme


Merinäköala (puutarha välissä), ja aivan altaan vieressä.

Mutiara Burau Bayn allas


Vilvoittelua keskipäivän paahteessa.