7.3.2009

Liskodisko

Tykkään eniten hotellissamme näistä isoista eläimistä. Kun Vesa ja Tomppa pelasi rottinkipalloa, nurmikentän poikki taapersi iso apina. Tässä monesti altaalla nähty mun kokoinen lisko menossa rantabaariin. Oikeasti.

Zzzz-zzz-z laivan kannella


Paluumatka Kuahiin Pulau Payarin Coral Islandilta oli mielenkiintoinen kun nämä 2 herraa sai herätettyä. Bongasimme valtavia jellyfishejä meressä sekä merikilpikonnia ja muutaman jättiläismäisen levykalan. Ja kovassa tuulessa Vesa syötti vahingossa uusien aurinkolasiensa linssin kaloille.

Viimeinen ilta Buray bayssa

Haikea olo lähteä paratiisista. Vietämme viimeisen illan Hotellin Seashell -rantakahvilassa, ilta alkaa Pina Coladalla (Tompallakin Virgin Colada, pina coladan alkoholiton versio) ja jatkuu varmasti pitkään. Aamulla aikaisin lennämme itärannikolle ja hyvästelemme Langkawin.

Susan ja Tomppa lähettävät rakkaita terveisiä Lauralle ja Kennylle.

Meripoika


Tomppa poser. Kiva kun sai nauttia mielin määrin lotraamisesta. Ihan oikeaoppista snorklaamista se oli ja hyvin teki pohjasukelluksiakin ja snorkkelin sekä maskin tyhjennyksiä.

Nemo ja sen veli


Nämä veikeät veijarit tuijottivat ihmeissään otusta joka leijui heidän merivuokkonsa yläpuolella. Meille ainakin ensinäkeminen nemo-kalojen kanssa oli ainutlaatuinen ja mieleenpainuva hetki.

Alla pinnan, pinnan alla


Susanin kanssa harjoiteltiin sukelluksia pinnan alle. Kolme henkäystä, lantion taitto, jalat ylös ja sukellus. Paineen tasaus ja sitten ruumis vaakasuuntaan. Käsillä ja päällä ohjaten sekä räpylöilla polskien voi saavutetun syvyyden pitää siksi kunnes on taas aika palata pinnan päälle haukkaamaan happea.

Pinnan alle


Sukeltaminen kalojen maailmaan ilman painovyötä vaatii lihastyötä ja tekniikkaa. Kokeneelta sukeltajalta suoritus ei vie kaikkea keskittymiskykyä, joten aikaa riittää myös poseeraamaan kameralle

Myöhäinen lounas


Lounastauko oli jäädä kokonaan väliin koralliruitan lumovoiman johdosta. Ensikosketus vedenalaiseen sateenkaarimaailmaan oli niin addiktiivinen että vesiaika lähenteli neljää tuntia, lopputuloksena palaneita selkiä, korvia ja hartioita ryhmämme jäsenillä.
Monta vastaantullutta ihmeellisyyttä jäi myös kuvien ulkopuolelle,nyt kun lähetämme tätä kirjoitusta Perhentianilta, vastaan on ehtinyt tulla tähän mennessä mm. piikkirausku, Mustaevähai, neulakaloja, merivuokkoja ja pari omaa nimeämäämme ihmeellisyyttä: Mänttikala alias "jerkfish" (eli papukaijakala), nemo (Animaation mukaan) ja nuijakala.

Merisiiliasetelmat


Aika ajoin pohjan täyttivät merisiilet 30 cm piikkeineen. Pisimmät piikit lähentelivät puolta metriä. Sinivihreät pisteet ruumiissa hohtivat smaragdin tavoin.

Happihyppely


Meillä oli saarella noin 3h aikaa jossa pieni lounastauko välissä. Hankimme märkäpuvun alle tarkoitetut UV-suojatut paidat auringon takia snorklaukseen ja ne kannatti. Varsinkin jos niitä käytti kuten Vesa tässä esimerkillisesti. Vain korvat ja kämmenselät paloivat.

Telve kavelit!


Tässä söpöläisten terveiset teille Langkawin Coral Islandilta. Kaloja tuli oitis ympärille ihmettelemään kun meni veden alle. Jos yritit ottaa kuvan jostain tietystä kalasta, joku linssilude tuli naaman eteen hymyilemään. Ihania!

H-Hetki


Juuri ennen ensimmäistä snorklausta meressä.

Video Pulau Payarilta




Lähdettiin aamulla aikaisin Langkawin Kuahista veneellä kohti Pulau Payarin saarta, jossa sijaitsee Marine Park, suojelualue. Snorklasimme ja paloimme oikein kunnolla. Samaten otimme elämämme ensimmäiset videot veden alla uudella kamerallamme ja tässä siitä teille näyte, olkaat ilahtuneita!

Pulau Payar Coral Island


Oikealla on katokset joissa pidetän evästauko ja vaihdetaan kamat. Jo laiturilla kävellessä vedessä voi nähdä hain, isoja taskurapuja, neulakaloja, nemoja ja vaikka mitä! Pulau Payarille tehdään myös kalliimpia retkiä kelluvalle lautalle mutta se on kuin lastentarha, maksakaa mieluummin vähemmän ja pyytäkää päästä saarelle. Siellä pääsee vähän omaankin rauhaan jos muut alkaa ahdistamaan.

Saarelta toiselle


Tällä kertaa jätimme Island Hoppingin väliin ja lähdimme Pulau Payarille tämmöisellä lautalla. Vaihdoimme pienempään veneeseen saaren edustalla.