4.3.2009

ABC, joku herkuttelee?

ABC eli jäävuori jonka päällä jäätelöpallo, erilaisia siirappikastikkeita, maissia, papuja, pähkinöitä ja erilaisia limaisia matoja joiden alkuperää en tiedä. Vesan vuoro oli kokeilla, ei ihan kaikki mennyt. Kun hässäkkä sulaa, siitä kylmästä limakastikkeesta tulee kuvottavaa.

Penangin Laksaa, vihdoinkin!


Pitkä päivä takana kierrellen Georgetownin nähtävyyksiä ja kauppakeskuksia.
Tultiin lopuksi Gurney drivelle syömään aitoa hawker -ruokaa.
Susan imee laksa assamia kookosmaidon kera. Side orderiksi otimme friteerattua kanannahkaa. Molemmat elämyksellisen makuisia. Harmi, jos kukaan joutuu kuolemaan kokematta ensin tätä maan päällä.
Penang on erittäin suosittu turistikaupunki mutta jostain syystä olemme ainoat länkkärit täällä, jossa tarjotaan sitä AITOA Malesialaista ruokaa, jos eksyt tänne niin älä jätä Gurney drivea kokematta ja vältä Komtarin 'länkkäriruokaloita', sieltä et saa mitään käsitystä siitä, millainen Malesialainen gourmet on aidoimillaan.
Tarina kertoo että Kiinan keisarikunnan hajottua keisarilliset kokit evakoituivan nimen omaan Penagiin tuoden mukanaan Aasian arvoistetuimman keitotaidon. Täällä he sekoittuivat alkuperäisväestöön muodostaen nyonya -väestön. Heille kehittyi oma kulttuuri ja eri maiden keittiötraditiot muodostivat uuden fuusion: hawkerin. Nämä herkut ovat hawkeria aidoimillaan.

Gurney Drive

Penangin Georgetownin kuuluisa ruokatori. Täältä saat halvimmat ja maukkaimmat paikalliset herkut.

Chinatown yöllä

Sivukujalla hieno majatalo.

Komtar

Tärkeä maamerkki. Sen alla on taksit, bussit ja sisällä pari ostoskeskusta ja ravintoloita.

Valaistuminen pätki

Tässä temppelissä tuli sähkökatkos. Munkki palaa alttarille asian korjattuaan.

Rahalla saa, jos osuu

Buddhalaisessa temppelissä oli takapihalla hilpeä karuselli lammessa jossa pyöri eri ominaisuuksia kulhoina. Esimerkiksi rikkaus, hyvä avioliitto, onni, terveys. Niihin ihmiset heittävät rahaa ja toivovat osuvansa johonkin jonka sitten saavuttavat. Meidän rahat menivät paikallisten tapaan lammen pohjalle.

Smiling Buddha

Viimeinkin yhdestä temppelistä löytyi kaikkien tuntema naurava buddha.

Burmalaisessa buddhatemppelissä

Vesakin otti munkin vesisiunauksen. Sen jälkeen ranteeseen onnennauhat. Katsotaan kauan kestää. Tai tehoaako.

Loikoileva buddha

Buddhaa kunnioitetaan mm. lootuskynttilöillä.

Moniajaja

Thaimaalainen buddhatemppeli eikun buddhalainen thaitemppeli. Sen pihalla tämä eukko veti todellista multitaskingia eli moniajoa. Otetaanko toimistolla tästä mallia?

Penangin maamerkkejä

Tämä moskeija Georgetownissa on Komtarin ohella joka kertainen kätevä maamerkki suunnistuksessa.

Aurinkovarjokäytävä

Varsinkin vanhoilla kortteleilla on aina talojen edustoilla varjoisia käytäviä jotka tarjoaa pienen hetken helpotusta auringon aggressioilta.

Penang Little India

Intialaisessa kaupunginosassa Georgetownissa oli himmeä meininki, Bollywood soi niin että korvat särki mutta tässä mukava rauhallinen tilanne sivukadulla.

Nyonya-talon yläkerrasta

Nyonyan kiinalaisalttari, todella arvokasta antiikkia.

Nyonyatalon sisäpuolelta

Talon sisäpiha sivuoviin päin herrojen huoneeseen. Talo on täynnä antiikkia ja brittien siirtomaa-aikaa, loistokasta muinaista kiinaa ja malaijikulttuuria.

Nyonya

Tämä kuva on nyonya-talon sivusisäänkäynnistä. Huomatkaa hieno bonsaipuu talon sisällä auringon osuessa siihen katon ikkunasta. Nyonya on malesialaiskiinalaisseka-avioliittojen tuottama termi heidän omalle kulttuurille, ruoalle, koko hässäkälle.

Taukopalloa

Malesiassa tykätään pelata kaikenlaisia pelejä ihan aikuisten kesken. Paikalliset pelaavat keskustan puiston varjoissa rottinkipalloa.

Fort Cornwallis

Francis Light, astui Penangin saarelle kauan sitten ja hanskasi brittiläisten siirtomaaherruuden. Patsaan miekka on varastettu japanilaismiehityksen aikaan, luultavimmin se sulatettiin aseiksi japanilaisten toimesta.

Aamu-uinti

Hotellin uima-allas. Ei huolta täälläkään turistilaumoista. Ihanaa!

Suitemme olohuoneen pöydällä oli illalla

Suitemme olohuoneen pöydällä oli illalla pieni yllätys. Ihan pokkana meidän karkkien alla.