28.2.2009

Piikkirauskua, namia!


Otak-otakin lisäksi tilasimme pöytään stingray fishiä eli piikkirauskua (kuvassa etualalla), satay ayam (kana satay), Penang rojakia eli Penangin rojakia. Muita bongaamiamme ruokia torilla oli haineväkeitto, tikka chicken,...

Ota, ota!


Kuvassa yksi sellaisista kojuista, tämän erikoisuutena on otak-otak, banaaninlehteen kääritty kalatahna, grillattuna. Oli todella maukasta!

Food court


Tässä tyypillisessä malesialaisessa ruokatorissa syömässä. Toria reunustaa lukuisat kojut omina yrityksinään ja myyvät valmistamiaan erikoisuuksia. Juomahemmot hoitaa juomapuolen juoksemalla pöydissä hakemassa tilauksiaan. Ruokarauhasta ei tässä yhteydessä voi juurikaan puhua.

Jalan Petaling


Kuala Lumpurissa on kateva bussifirma KL Hop On Hop Off jonka bussi kiertaa kaupunkia noin 15 nahtavyyden pysakeilla, ja siihen voi ostaa paivalipun. Bussissa on kattoikkuna, 2 kerrosta ja englanninkielinen selostus ja todella ystavallisia oppaita. Intervalli on 30 minuuttia. Hyppasimme Menaran luona bussiin jaa Twin Towersilla pois. Taas Twin Towersilla kyytiin ja kohti Kiinalaiskortteleita. Kuvassa Jalan Sultanilta alkava Jalan Petaling, Chinatownin vilkas torikatu jossa on nahtavan arvoinen melske. Torakat, huijarit, hullut ja kriminaalit, turistit takaavat yllatyksia ja menoa.

Jaateloriehumista



Jaatelo on malesiaksi ais krim. Petronaksen shopping mallissa Suria KLCC:ssa pohjakerroksessa myytiin mainiota italialaismalesialaista kylmaherkkua. Valitsimme seuraavat kompinaatiot, Susan: durian, dragonfruit seka soursop (tai joku sellainen hedelma), Vesa: kahvikeksi, baby blue mint ja sour cherry. Hedelmaversioista taytyy sanoa etta aivan taivaallista oli, ei ollenkaan esanssista vaan durianin saikeita loytyi hampaidenkin valista ja dragonfruitin siemenia oli joukossa seka aito vari. Toivottavasti en sentaan saanut aitoa durianin loyhkaa mukaani.

BHD-puu


Petronaksen takana on hieno puisto, vesiallas ja jopa ilmainen uima-allas seka paljon hienoja omituisia kasveja kuten tama BHD-tapaus (Bad Hair Day).

Petronas Twin Towers


Kuuluisat kaksoistornit joiden sijoitus maailman korkeimpina tippuu vuosi vuodelta. Tata ennen kavimme myos Menara-tornissa jossa paasee paljon korkeammalle kuin taalla sillalle noustessa. Kaksoistornitkin nakyy Menara-tv-tornista paljon alempana. Petronaksen alakerroksissa on huikea ostoskeskus, joskin keskivertaista kalliimpi.

Ensimmainen suk(k)ulointi


Martin ja serkkuni Mee Sim, joiden haat on marraskuussa.

Aamiaisella oli rapylaa


Tassa herkkulautasella on tyypillisia dim sum -nyytteja jotka haudutetaan puisissa hoyrykerrosastioissa. Oikealla varsinainen loyto; kanan jalka. Varpaineen kaikkineen luineen. Ja meni alas kurkusta hienosti, luut oli yllattavan helppo jauhaa :)

Aamiainen Tiffanylla

Ei, vaan Kuala Lumpurin suburbeissa, kiinalaisessa dim sum -kadunkulmabaarissa. Dim sum on tyypillinen aamiainen täällä: riisiä,noodeleita,makeaa ja suolaista. Kaikkea sekaisin ja yhtä aikaa. Silti maut ovat kummallisesti sopusoinnussa keskenään. Meteli ja vilske on mieletön, kaikilla Malesian Kiinalaisilla on paljon kavereita. Täällä kukaan ei näytä olevan yksin nauttimassa aamiaistaan.

Desa Park city


On tyypillinen Malesialainen parempiosaisten nukkumalahio. Sen ymparilla kulkee piikkilanka aita ja vartijat. Alueen sisempi osa, johon tassa saavumme, on viela erikseen eristetty vartjioilla ja porteilla ulommasta. Taalla asuu kaikkein varakkaimmat lahion asukkaat. Alueeseen kuuluu mm. uima allas, joka on kaikkien asukkaiden vapaasti kaytettavissa. Lahiossa on myos oma ostoskeskuksensa, josta loytyy kaikki peruspalvelut mukavasti kavelymatkan paasta.

Tienvarsimainontaa

Malesiassa kaikki on isompaa. No ainakin tienvarsimainosten osalta tämä on totta. Ilmassa leijui näitä freskoja parhaillaan kymmeniä. Eri puolilla tietä, eri korkeuksissa.