10.3.2009

Aurinko sulattaa sydämetkin

Romantiikkaa? Sitä löytyy Malesian maisemista niin paljon kuin sielu/sydän/kumppani sietää.

*-puu

****
***

Iltakävely

Lähdettiin ensimmäisen, yhteisen sukelluspäivän jälkeen kiertelemään saarta. Kaikki olivat väsyneitä mutta tyytyväisiä päivän kokemuksiin.

Flying ball

Paikalliset saarelaiset pelaavat joka ilta rannallamme lentopalloa. Ruotsalaisilla eläkeläisillä oli vip-katsomo ja chaletit kentän laidalla. Eilen illalla snorklasimme tässä sillä rannalla ui paljon haikaloja.

Hämähäkki

Tänään oli ensimmäinen laitesukelluspäivä. Oltiin avovesisukellukset 1 ja 2 suorittamassa syvyyksissä 10 ja 14 metriä. Sitten iltakävelylle, tässä talon lemmikki roikkumassa.

Araknofobistin arka paikka


Täällä näitä riittää, yleensä kuitenkin korkeammalla kuten puissa ja pensaikoissa. Mutta tämä ällöke ryömi viereisen ravintolapöydän rakenteissa ja piti taas laittaa mies asialle. Kuvasta siis krediitit Vesalle. Ai niin, syötiin kuitenkin muuten illallinen tässä pöydässä. Sen varmistaminen oli kuitenkin taas oma operaationsa. Hikinen tilanne.

Ensimmäiset sukelluslokimerkinnät

Tänään teimme ensimmäiset viralliset open water -sujellukset ja saimme kukin oman lokikirjan johon sukellukset merkattiin.

Lokissa on tarkat tiedot sukelluksen teknisistä suureista, niiden lisäksi kirjoitimme myös listan havaituista meriläimistä muistoksi.

Väriään vaihtava mustekala II


Eikun se olikin harmaa, eikun sininen, eikun ruskea ja sininen...
Ihan mahdotonta sanoa, saati säätää kameran valkotasapainoa kun otus vaihtaa koko ajan väriä. Mustis huomasi meidät, lähti uimaan riutan vieressä olevalle hiekkarannalle ja muutti väriä koko ajan fiilistensä ja pohjan värityksen mukaan. Tosi veijari.

Mustekala


Merenpohjassa oli tällainen iso, vajaa puolimetriä pitkä mustekala. Väriltään hiekanruskea ja rosokuvioinen. Lonkeronsa se oli imenyt suuhunsa hassusti ja silmäluomet olivat puoliksi suljettuna.

Blue Dragon accident


Kyseessä ei ole siis kiinalaisen ravintolan onnettomuus vaan ihan oikean, elävän merihirviön nimeltään blue dragon... sen... sen ressukan viimeinen hetki jota saimme todistaa Vesan tehdessä hieman 'säätöjä' elukan kanssa. Otti siis tämän kyseisen valokuvan. Kuva on arvokas, sillä se koitui merihirviön (ei Vesa, vaan blue dragon) kohtaloksi. Se sai kuvaajan ilmaventtiilistä päähänsä kun kuvaaja luisui sitä kohden pää alaspäin. Hieno kuva, hienot liikkeet, mahtava tilanne. Mutta eikös vai olekin mielettömän kaunis sininen merilohikärmes?

Kaikki ok?


Kun laskeutuminen on tehty onnistuneesti ja paine saatu tasattua säädetään noste neutraaliksi.

Open water dive



Tom on laskeutumassa ensimmäistä kertaa elämässään sukellusvarusteissa merenpohjalle.
Svyyttä tällä reissulla tuli 10 metriä, kesto 53 minuuttia laskeutumisesta nousun aloittamiseen. Turvaliseen nousuun kuuluu 3 minuutin turvapysähdys viiden metrin syvyydessä liiallisen typen poistamiseksi elimistössä ja keuhkojen paineen laskeminen turvalliselle tasolle.
Alle 12 vuotias junior diver ei saa laskeutua yli 12 metriin ilman sukelluskouluttajan läsnäoloa.