9.3.2009

Nuija kala


Tämän hauskannäköisen kalan nimesimme nuijakalaksi sen ulkomuodon takia. Siihen alapuolellemme se tuli ihmettelemään merimakkaraa. Nuo evät on kuin lehdet, vähän samaa mallia kuin joillain rukoilijasirkoilla.

Piikkirausku!


Iltasella snorklasimme Vesan kanssa koralliriutoilla hämärässä ja lähdin tekemään isojen mustien kalojen perässä pohjasukellusta. Ne uivat tämän korallin vierestä ja alhaalla huomasin värikkään hännän ja sivusta vilkaistessani näin rauskun upean selän ja pilkut. Meinasi tulla paniikki kun tajusin sen, sillä niitä ei parane mennä häiritsemään (krokotiilimiehen onnettomuus esim). Takaisin pintaan ja hillitön hehkutus Vesalle joka meni ottamaan tämän upean kuvan koska en itse olisi uskaltanut mennä enää lähelle. Taas hieno hetki! Upeita hetkiä ollut paljon ekalle sukelluslomallemme.

Parrot fish aka hönttikala


Snorklaillessa Tompan kanssa me aina metsästetään tämän hönttikalan naamaa koska se herättää hillitöntä huvittuneisuutta kun sen näkee suoraan edestä päin. Onneksi se on helppo bongata noin ylipäätään koska se on tajuttoman värikäs. Joku päivä vielä saadaan sen naama tänne. Hitsi että ärsyttää kun se aina pakoilee kameraa.

Kalat ristissä


Papukaijakala ja jalkakarvoja näykkivä näykkykala ristissä. Vedessä menee muuten hirveän helposti jalat ristiin kun paine painaa kriittisiä alueilta.

Kirkkkaita vesiä



Rannan vesi on niin kirkasta että näkyvyys veden alla on noin 15 metriä. Tom ja Susan snorklailivat tällä rannalla sillä aikaa kun minä suoritin OWD:n 'allasosuuksia'.

The beach, once again


Saaren pääranta ja päälaituri. Rannalla on myös saaren suurin resort, eikös olekin mukavan autiota kuitenkin?

Saaren laituri


Tässä on saaren toiselle puolelle mentäessä viidakon jälkeinen maisema, saaren päälaiturille. Viime kerrasta se oli saanut isomman katteen ja jatketta, betonia mantereelle.

Saaren toiselle puolelle


Menimme Tompan kanssa tuttua viidakkopolkua pitkin saaren toiselle puolelle saaren päärannalle.

Terveiset vedestä online

Aikaa kulutamme Tompan kanssa saaren ruuhkarannalla. Siis meitä on kai kuusi. Kuvasin ja kirjoitan tätä vedessä kännykkä on vesipussissa. Nyt painan lähetysnappia käännyn ympäri ja lähden korallille.

Sukelluskeskus Watercolour

Ensimmäinen aamu Perhentianilla. Aamiaisen jälkeen Vesa suoritti sukellusteoriaa ja läpäisi sen. Me opiskelimme vedenalaista luontoa Tompan kanssa. Nyt lähdetään laittamaan sukellusvarusteita kasaan.