
Pitkä päivä takana kierrellen Georgetownin nähtävyyksiä ja kauppakeskuksia.
Tultiin lopuksi Gurney drivelle syömään aitoa hawker -ruokaa.
Susan imee laksa assamia kookosmaidon kera. Side orderiksi otimme friteerattua kanannahkaa. Molemmat elämyksellisen makuisia. Harmi, jos kukaan joutuu kuolemaan kokematta ensin tätä maan päällä.
Penang on erittäin suosittu turistikaupunki mutta jostain syystä olemme ainoat länkkärit täällä, jossa tarjotaan sitä AITOA Malesialaista ruokaa, jos eksyt tänne niin älä jätä Gurney drivea kokematta ja vältä Komtarin 'länkkäriruokaloita', sieltä et saa mitään käsitystä siitä, millainen Malesialainen gourmet on aidoimillaan.
Tarina kertoo että Kiinan keisarikunnan hajottua keisarilliset kokit evakoituivan nimen omaan Penagiin tuoden mukanaan Aasian arvoistetuimman keitotaidon. Täällä he sekoittuivat alkuperäisväestöön muodostaen nyonya -väestön. Heille kehittyi oma kulttuuri ja eri maiden keittiötraditiot muodostivat uuden fuusion: hawkerin. Nämä herkut ovat hawkeria aidoimillaan.
Laksaa täytyy ensi kerralla kyllä maistaa! Penangissa oli myös huippuhyvä Intialainen ruokapaikka, missä söin varmasti maailman parasta tandoorikanaa viime reissulla...siitä aina haaveilen välillä :)
VastaaPoistatv.kylmästä kärsivä Laura
Joo. Yritimme löytää sitä samaa Intialaista onnistumatta siinä. Penang elää todella paljon kahdessa vuodessa, tilalle lienee tullut uusi ravintola. Sääli, jäi hyvä intialainen kokematta.
VastaaPoistaJa sama muuten Langkawilla se yhden miehen ravintola - se oli kans poistunut, paikalla aika tavis mesta. Harmi harmi. Kahdessa vuodessa täällä ehtii muuttua tosi moni asia.
VastaaPoista